Cu rulota prin Suedia

În anul 2020, piața rulotelor și autorulotelor a înregistrat o creștere fulminantă în Europa. Vânzările de autorulote amenajate au avut o creștere de 12%, în timp ce vânzările de rulote au înregistrat o creștere de 21%. Eu, personal, apreciez acest mod de a călători, iar Suedia este o țară care îți oferă cadrul perfect. Nu mai vorbesc de vecinii ei, Norvegia sau Finlanda. 🙂 E de-ajuns sa pornești motorul și inspirația vine din mers.

Unde se poate campa?

Posibilitățile de campare sunt nenumărate, sunt foarte multe campinguri în Suedia, amenajate pentru cei cu rulote, autorulote, sau dacă vrei, pur și simplu, să dormi în cort. 

În locurile special amenajate există și posibilitatea de a închiria tot felul de cabane de mici dimensiuni, destul de confortabile.

Pe aceste link-uri, poți găsi multe locuri de campare într-un cadru organizat în funcție de zona de care ești interesat.  https://firstcamp.se/ , https://www.camping.se/sv/ 

În același timp sunt și foarte multe locuri retrase, neamenajate, care-ți oferă intimitate într-un peisaj de vis și care permit camparea. Nu trebuie decât să ai plăcerea să descoperi. 

De unde poți închiria o rulotă sau autorulotă?

Diferența dintre cele două este că o rulotă este tractată (ca o remorcă) de un autovehicul, în timp ce autorulota este un vehicul complet, care nu are nevoie de tractare sau elemente adiționale. 

Așadar, dacă vrei să închiriezi o rulotă, în Suedia, poți face o căutare pe Google după următoarele cuvinte: “hyra husvagn + zona” de care ești interesat și vei avea cu siguranță de unde alege. Dacă vrei să închiriezi o autorulotă, trebuie să folosești cuvintele: “hyra husbil + zona”. Eu îți voi lăsa totuși mai jos, câteva idei, pentru ambele tipuri de rulote. AICI e linkul pentru rulote în Skåne, AICI  e linkul pentru autorulote în toată Suedia iar AICI  linkul celor de la Blocket, unde poți găsi și rulote și autorulote în toată Suedia.

Sfaturi

Rezervă loc din timp

Dacă alegi să stai într-un camping, trebuie să știi că locurile sunt limitate chiar și aici. De aceea este foarte important, să faci un itinerariu în mare, a călătoriei pentru a putea rezerva din timp și să fii sigur că vei găsi loc acolo unde îți dorești. Dacă nu, va rămâne posibilitatea de a campa în spații deschise, în natură. 

Totuși, trebuie să știi că dacă alegi să te oprești într-o pădure, majoritatea acestora sunt proprietăți private. Acolo se permite camparea o noapte. Dacă vrei să rămâi mai mult timp trebuie să ceri aprobarea proprietarului. Bineînțeles că ai obligația de a respecta acel loc și să nu produci daune acestuia. Nu lăsa deșeuri de nici un fel în urma ta, natura merită să se simtă bine. În plus, mai sunt și alte persoane care vor să se bucure de acel spațiu. 

Permis de conducere

Atunci când alegi să călătorești cu o autorulotă sau rulotă, trebuie să știi că dacă acestea depășesc 3500 de kilograme, ai nevoie de un permis de conducere de categorie superioară B-ului. 

Deci, dacă ești în căutare de experiențe noi pentru a călători, o variantă foarte bună este rulota, sau autorulota și pentru că vara abia începe, ai timp să iei în considerare și o astfel de escapadă, chiar și pentru un sfârșit de săptămână.

Plimbare plăcută!

Eu scriu articole despre reguli în Suedia în mod regulat. Lasă-mi contactul tău AICI ca să le primești direct pe email!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top