Autogiro – plătește facturile automat

Mulți dintre românii nou veniți în Suedia au probleme cu plătitul facturilor. Dacă nu ai computer e puțin complicat pentru că sunt multe cifre de completat la fiecare factură și în plus, trebuie să plătești o taxă pentru fiecare factură dacă nu o plătești online.

O variantă care rezolvă mare parte din această problemă este AUTOGIRO. Dacă te înscrii la autogiro, facturile se plătesc automat în fiecare lună. Tu nu trebuie să faci nimic, decât să ai bani suficienți în contul bancar. 

Eu plătesc multe prin autogiro (95% din toate cheltuielile lunare): chiria, curentul, asigurările, telefonul, internetul, televizorul, împrumuturile la banca, A-kassa etc.

Ca să activezi autogiro trebuie să completezi un formular, pe care-l primești de la firma de la care faci o primă achiziție lunară împreună cu factura. Dacă nu mai ai acest formular, poți să te înscrii la autogiro online, dacă ai BankID. Dacă nu ai BankID, poți să suni firma şi să-i rogi să îți mai trimită odată.

Suedia încearcă să renunțe la trimis scrisori fizice pentru a folosi cât mai puțină hârtie. De accea totul e de preferat să se facă online. Și de aceea e important să ai BankID, care este o legitimație electronică.

Deci, autogiro este pentru plăți care se fac lunar, chiar dacă nu e aceeași sumă în fiecare lună. La sfârșitul lunii, la data stabilită de firma de la care ai cumpărat, se trag banii. Dacă această dată pică sâmbătă sau duminică sau de sărbători, atunci banii vor fi retrași în ziua precedentă. Dacă nu sunt bani pe contul tău în ziua respectivă, ei mai încearcă în altă zi. De vreo patru ori încearcă să scoată banii din contul tău. Dacă nu reușesc, atunci iți trimit o scrisoare, ca să plătești tu, la care va fi ataşată și o amendă.

Mai există și posibilitatea de a plăti facturile electronic. Asta înseamnă că factura se duce direct în contul tău bancar și de acolo o plătește banca în ziua stabilită.

Așadar, dacă vrei să îți uşurezi viața la sfârşitul lunii, înscrie-te la autogiro. În acest fel nici nu uiți să plătești ce trebuie, nu contează dacă ai pierdut factura şi nu trebuie să ții cont în ce dată eşti ca să plătești la timp. Totul merge automat!


Tot ce ai citit mai sus sunt informații preluate de pe paginile oficiale, ce se aplică în situațiile standard stabilite de către autorități. Dar se mai întâmplă uneori, ca situația ta să schimbe un pic caracterul standard al dosarului, acesta necesitând o abordare mai specială din partea ta sau a celor ce se ocupă de el.

Dacă sunt membri ai comunității ce au trecut prin astfel de experiențe mai speciale, îi invit să le detalieze aici, în speranța că poate sunt de ajutor pentru alții.

Voi publica doar comentariile constructive ce au legătură cu subiectul. Mulțumesc!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top